راه های اثبات جرم سرقت و شرایط آن به چه صورت است؟
اثبات جرم سرقت و نحوه رسیدگی به این گونه جرایم در محاکم کیفری، نظر به تخصصی بودن رسیدگی در دادسرا و محاکم کیفری حائز اهمیت می نماید تا از نظرات وکیل پایه یک دادگستری که تجربه و دانش کافی در این زمینه داشته باشد استفاده نموده و مشاوره حقوقی دریافت نمایید.

سرقت چیست و را های اثبات سرقت چگونه است؟
سرقت در قانون به دو نوع مختلف تقسیم می شود .
- سرقت حدی
- سرقت تعزیری
به همین ترتیب برای این دو نوع سرقت مجازات جداگانه ای نیز در نظر گرفته شده است. اما با همه این ها برای اینکه جرم سرقت را بتوان اثبات کرد ، باید به دلایل و مستندات مشخصی اشاره کرد.
قاضی بعد از اینکه ارکان جرم سرقت را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که جرم رخ داده همان است، به بررسی مستندات می پردازد . از این رو در این مقاله به بررسی نحوه اثبات جرم سرقت از جمله اقرار به سرقت ، شهادت به سرقت ، سوگند برای جرم سرقت و علم قاضی در اثبات جرم سرقت می پردازیم.
یاید در نظر داشت که جرایم کیفری در دو مرحله رسیدگی می گردد.
- مرحله دادسرا
- مرحله دادگاه
در دادسرا که به ریاست دادستان می باشد بازپرس و یا دادیار به موضوع رسیدگی کرده و در صورت اثبات جرم قرار مجرمیت صادر می کند و متهم مکلف است وثیقه کافی جهت اینکه به زندان نرود بسپارد. بدیهی است در این مرحله میزان مجازات مشخص نخواهد شد و میزان مجازات در دادگاه کیفری مشخص خواهد شد.
” جرم سرقت با شهادت شاهد اثبات می شود “
آیا جرم سرقت با اقرار اثبات می شود؟
باید توجه نمود که مهمترین راه برای اثبات جرم اقرار متهم به آن است . اولین راه اثبات جرم سرقت نیز اقرار کردن سارق به ارتکاب این جرم است . هرگاه مرتکب در دادگاه اقرار کند که من مرتکب جرم سرقت شده ام ، جرم ثابت می شود.
البته اقرار به سرقت باید در دادگاه کیفری باشد تا در نظر گرفته شود و نه در دادسرا . اگر متهم در دادگاه تنها یک بار به جرم سرقت اقرار کند ، جرم ثابت شده است و مجازات برای او در نظر گرفته می شود .
شرایط شهادت دادن شهود در اثبات جرم سرقت
جرم سرقت با شهادت شاهد نیز اثبات می شود . شاهد باید ناظر وقوع جرم بوده باشد و بتواند اطلاعات دقیق از لحظه وقوع جرم در اختیار قاضی قرار دهد.
تعداد شاهدانی که برای اثبات جرم سرقت نیاز است دو مرد عادل است.
این شاهدان باید شرایط قانونی شاهد را داشته باشند از جمله اینکه عاقل و بالغ باشند. در صورتی که شاهدان شرایط لازم برای شهادت به جرم سرقت را نداشته باشند، اظهارات آنها شهادت محسوب نمی شود، یعنی دادگاه اظهاراتشان را می شنود اما تحت عنوان شهادت در نظر نمی گیرد و با آن جرم ثابت نمی شود. بلکه با توجه ارزش و اهمیت آنها، قاضی برای صدور رای نهایی در نظر می گیرد.
” جرم سرقت از جرایمی است که با سوگند خوردن ثابت نمی شود “
آیا جرم سوگند با شهادن اثبات می گردد؟
جرم سرقت از جرایمی است که با سوگند خوردن ثابت نمی شود. برای مثال کسی که از خانه اش سرقت شده است نمی تواند قسم بخورد فلانی به خانه من دستبرد زده است . بنابراین سوگند در اثبات جرم سرقت کاربرد ندارد .
علم قاضی در اثبات جرم سرقت
علم قاضی یکی از ادله اثبات دعوی است . در نحوه رسیدگی به جرم سرقت، تحقیقات لازم در دادسرا توسط دادستان، بازپرس و دادیار صورت می گیرد و کیفرخواست به دادگاه و نزد قاضی فرستاده می شود.
قاضی با توجه به مستندات از قبیل نظر کارشناس، تحقیقات محلی، گزارش ضابطان دادگستری و .. اطلاعاتی را درباره جرم بدست می آورد و نشانه هایی را برای اثبات جرم در نظر می گیرد. به نشانه ها و اماراتی که قاضی برای اثبات جرم به آنها استناد می کند، علم قاضی می گویند که می تواند مبنای اثبات جرم سرقت باشد .
به دلیل جوانب متعدد و گاهاً پیچیده در این موارد لطفا قبل از هرگونه اقدامی اطلاعات کامل را در این خصوص کسب نمایید.گروه حقوقی اساتید مهر ایرانیان با کادری از بهترین وکلا و مشاورین حقوقی تا رفع کامل این مشکل در کنار شما خواهند بود. با ما تماس بگیرید و در این زمینه یا موارد مشابه مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی رایگان بگیرید.