مراحل رسیدگی به دعوای مطالبه نفقه و مهریه با وکیل خانواده

امتیاز ۵ از ۵ – ۱ رای
در حال ثبت رای

مراحل رسیدگی به دعوای مطالبه نفقه و مهریه به چه صورت است؟

مشاوره حقوقی با وکیل خانواده

موضوع رسیدگی به دعوای نفقه و مهریه، یکی از اساسی ترین موضوعاتی می باشد که امروزه بسیاری از زوجین و خانواده ها درگیر آن می باشد.

وکیل خانواده فردی است که به افراد کمک میکند تا در کوتاهترین زمان ممکن برای مطالبه نفقه و مهریه اقدام کنند. برای آگاهی در رابطه با دعوای نفقه و مهریه، یک مشاوره حقوقی می تواند اطلاعات کافی و مهمی را به مراجعان ارائه دهد، مسلما مشورت با یک فرد متخصص و با تجربه برای پیمودن مراحل قانونی در طرح دعاوی و تشکیل پرونده کمک بسیار بزرگی محسوب میشود و باعث جلوگیری از به هدر رفتن زمان و هزینه ی افراد میشود.

گروه تخصصی وکلای عدالت می توانند به شما کمک کنند تا با مراحل قانونی پرونده های حقوقی آشنا شوید، تنها با یک تماس تلفنی شما می توانید پاسخ پرسش های حقوقی خود را در کوتاهترین زمان ممکن دریافت کنید.

وکیل خانواده فردی میباشد که در زمینه ی حل و فصل پرونده های مربوط به دعاوی خانوادگی، تخصص و مهارت بالایی دارد و ضمن تسلط بر قوانین حقوقی با روند دادرسی پرونده ها نیز به خوبی اشنایی دارد و با استفاده از ادله ی اثبات و تنظیم اظهارنامه هایی حقوقی، از تضییع حقوق موکل خود جلوگیری می نماید.

با توجه به آمار و ارقام بدست آمده از سال های اخیر، باید به این نکته اشاره کرد که بیشتر دعاوی خانواده از سوی زوجه ( زن) مطرح میگردد و اقامه دعوا و تشکیل پرونده ی مطالبه نفقه از جانب وکیل خانواده نقطه ی آغاز روند دادرسی این پرونده ها می باشد.

نقش وکیل خانواده در طرح پرونده های حقوقی

مسلما اولین پرسشی که برای بسیاری از افراد ایجاد می شود آن است که نقش وکیل خانواده در طرح دعاوی دقیقا چه می باشد و در چه زمینه هایی میتواند به افراد کمک کند؟

در پاسخ به این سوال می توان به موضوعات پرونده هایی که وکیل خانواده نقش موثری در روند دادرسی آنها دارد، اشاره کرد:

  • فسخ نکاح ، موارد فسخ نکاح ، تدلیس
  • حضانت فرزند ، ملاقات فرزند
  • اثبات نسب ، نفی ولد ، اهدای جنین ، فرزند خواندگی
  • جحر ، قیمومت ، نصب قیم ، عزل قیم ، رفع حجر ، حکم رشد
  • دستور موقت در خصوص دعاوی خانواده
  • امورراجع به غایب مفقود الاثر
  •  تغییر جنسیت
  •  نامزدی و خسارات ناشی از برهم زدن نامزدی ، ازدواج ، سن ازدواج ، الزام به ثبت ازدواج دائم ، اثبات رابطه زوجیت ، أخذ اجازه ازدواج دختر ، ازدواج مجدد زوج
  •  استرداد جهیزیه ، تامین دلیل جهیزیه ، تامین خواسته جهیزیه
  •  مطالبه مهریه ، مهرالمثل ، ممنوع الخروجی ، تأمین خواسته و توقیف اموال ، اعسار و تقسیط
  •  نفقه زوجه ، نفقه فرزند ، ترک انفاق ، تهیه مسکن مستقل ، تمکین ، نشوز زوجه ،
  •  شروط ضمن عقد ، شرط نصف دارایی ، اجرت المثل ، نحله
  •  عسر و حرج زوجه ، گواهی عدم امکان سازش ، طلاق توافقی ، طلاق رجعی ، طلاق بائن ، طلاق خلع ، طلاق مبارات ، رجوع

روند دادرسی به پرونده های مطالبه نفقه توسط وکیل خانواده

همانطور که اشاره کردیم، مطالبه مهریه و نفقه جز اساسی ترین موضوعاتی است که سپردن آن به یک وکیل خانواده با تجربه میتواند به کوتاه تر شدن روند دادرسی کمک کند؛ چرا که یک وکیل خانواده خبره با تمامی مراحل قضایی آشنایی دارد و برای دفاع از حقوق موکل خود از بهترین ترفند های حقوقی استفاده می کند.

بر اساس ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.

قانون حمایت از خانواده در ایران به گونه ای تنظیم شده است که تاکید بسیاری بر پرداخت نفقه زن دارد؛ چراکه تامیین مخارج زن جز حقوق اساسی مرد میباشد که پس از عقد نکاح از لحاظ شرعی و قاننوی بر عهده ی او گذاشته میشود و باعث جلوگیری از ایجاد سختی و مشقت در زندگی بانوان میشود و از جهتی دیگر نیز از بوجود امدن فساد و فحشا در جامعه جلوگیری میکند.

این موضوع تا حدی قابل اهمیت است که در ماده ۱۳ قانون حمایت از خانواده در رابطه با دادگاه صالح برای رسیدگی به این پرونده ها اشاره شده است: هرگاه زوجین دعاوی موضوع صلاحیت دادگاه خانواده را علیه یکدیگر در حوزه ‌ های قضائی متعدد مطرح کرده باشند، دادگاهی که دادخواست مقدم به آن داده شده است صلاحیت رسیدگی را دارد. چنانچه دو یا چند دادخواست در یک روز تسلیم شده باشد، دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به دعوای زوجه را دارد به کلیه دعاوی رسیدگی می‌کند.

مجازات ترک نفقه توسط مرد

بنابراین اگر قصد اقامه ی دعوای مطالبه نفقه را دارید، وکیل خانواده شما در مرحله ی اول از طریق دادگاه خانواده ی محل زندگی زن، اقدام به تشکیل پرونده خواهد کرد و مرد نیز موظف است تا پس از صدور رای دادگاه، بلافاصله برای پرداخت نفقه همسرش اقدام کند.

ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده صراحتا به این موضوع اشاره کرده است و این حق زن است تا در هر زمان که نفقه اش از سوی همسرش ترک شود.

بلافاصله به کمک یک وکیل خانواده حرفه ای برای دریافت آن اقدام کند. توجه داشته باشید که هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب ‌ النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می‌شود.

تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و در صورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می‌شود و آوردن ادله برای اثبات این موضوع بر عهده وکیل خانواده میباشد.

روند دادرسی برای دریافت مهریه توسط وکیل خانواده

بر اساس شرع اسلام با جاری شدن عقد نکاح، زن مالک مهر میشود و این اراده ی قانونی برای او وجود دارد تا هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید و از طرفی دیگر این اختیار برای او وجود دارد تا در هر زمان که میخواهد با کمک یک وکیل خانواده ، برای دریافت مهریه ی خود از محاکم قانونی اقدام کند.

بر اساس ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی میتوان گفت که، چنانچه مهریه وجه رایج باشد متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و پرداخت خواهد شد مگر اینکه زوجین در حین اجرای عقد به نحو دیگری تراضی کرده باشند.

روش های مطالبه نفقه توسط وکیل خانواده بر اساس قانون

۱. وکیل خانواده با مراجعه به دادگاه خانواده دادخواست مطالبه مهریه را تقدیم می کند . این امر نیازمند رسیدگی در دادگاه و صدور حکم مبنی بر پرداخت مهریه است .
۲. زن یا وکیل او باید به جای دادگاه به اجرای ثبت مراجعه کند و از طریق ثبتی مهریه اش را وصول کند . در واقع به دلیل اینکه مهریه در سند ازدواج ذکر شده است و سند ازدواج نیز یک سند رسمی است ، زن میتواند با مراجعه به اداره ثبت محل سکونتش مهریه اش را به اجرا بگذارد و حتی مرد را ممنوع الخروج نماید .
· توجه داشته باشید که برای زن یا وکیل خانواده این امکان وجود ندارد که به صورت همزمان از هر دو روش ذکر شده، استفاده کنند.

مزایای استفاده از وکیل خانواده در پرونده های حقوقی

از مهمترین مزایای استفاده از وکیل خانواده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. تسریع روند دادرسی
۲. جلوگیر از پرداخت هزنه های اضافی
۳. احقاق حقوق زوجین با استفاده از ادله ی قانونی
۴. ارائه مشاوره حقوقی لازم
۵. جلوگیری از تضییع حقوق موکل پرونده
· اگر فکر میکنید که نیاز دارید تا هم اکنون مشاوره حقوقی دریافت کنید و اطلاعات حقوقی مختلفی را در کوتاهترین زمان دریافت کنید، هم اکنون میتوانید با گروه حقوقی متخصص و با تجربه ی وکلای عدالت تماس بگیرید و از مشاوره حقوقی تلفنی ، مشاوره حقوقی آنلاین ، مشاوره حقوقی حضوری مجموعه استفاده کنید.

فهرست
Call Now Button