آزادی مشروط چیست

امتیاز ۵ از ۵ – ۱ رای
در حال ثبت رای

آزادی مشروط

آزادی مشروط چیست و شرایط آن به چه صورت است؟

در این مقاله می خواهیم در مورد آزادی مشروط صحبت کنیم اینکه آزادی مشروط چیست و شرایط رخ دادن آن به چه صورت می باشد.

همانطور که میدانید در بحث مشاوره حقوقی زمانی که شما بخواهید اقدامی در رابطه با آزادی مشروط انجام دهید باید یکسری موارد و پروسه های اداری را طی نموده و قطعا به یک سری مدارک و مستندات نیازمند هستید.

ما می توانیم به شما کمک کنیم تا این فرآیند را به راحتی و سادگی و همینطور در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهید.

آزادی مشروط چیست؟

آزادی مشروط به نوعی آزادی گفته می شود که شخص قبل از آنکه آزاد شود به شخص محکوم میدهند. اگر شخص محکوم در این مدت زمان طبق قانون دادگاه عمل کند و شخصی درستکار و با عمل صالح باشد به طور کامل آزاد خواهد شد.

آزادی مشروط چه شرایطی دارد؟

اگر شخص محکوم شرایط زیر را داشته باشد می تواند قبل از آزادی کامل از آزادی مشروط استفاده نماید و از آن بهره ببرد و زودتر از موعد از محکومیت خود قارغ شود.

الف – محکوم در مدت اجرای مجازات همواره از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهد .

ب – حالات و رفتار محکوم نشان دهد که پس از آزادی ، دیگر مرتکب جرمی نمی شود .

پ – به تشخیص دادگاه محکوم تا آنجا که استطاعت دارد ضرر و زیان مورد حکم یا مورد موافقت مدعی خصوصی را بپردازد یا قراری برای پرداخت آن ترتیب دهد .

ت – محکوم پیش از آن از آزادی مشروط استفاده نکرده باشد.

مدت زمان آزادی مشروط چقدر است؟

مدت آزادی مشروط شامل بقیه مدت مجازات می شود اما دادگاه می تواند آن را تغییر دهد. به طور کلی آزادی مشروط نمی تواند از یک سال کمتر و از پنج سال بیشتر باشد به جز در مواردی که مدت باقی مانده از حبس، کمتر از یک سال باشد که در این صورت مدت آزادی مشروط معادل بقیه مدت حبس است.

مطابق ماده ۵۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ آزادی مشروط فرصتی است که قبل از اتمام دوره محکومیت به محکومان در حبس اعطا می شود تا چنانچه در طول مدت زمانی که قاضی مشخص می کند از خود رفتاری شایسته نشان دهند و دستورهای دادگاه را به موقع اجرانمایند در مورد محکومیت به حبس نه سایر مجازات ها و حبس بدل از جزای نقدی تعزیری نه حدی، دادگاه صادر کننده حکم می تواند اختیار دارد در مورد محکومان ملاک احتساب، میزان حبسی است که در حکم دادگاه قید شده است، به حبس بیش از ۱۰ سال پس از تحمل نصف  و در سایر موارد یعنی حبس ده سال و کمتر از ۱۰ سال پس از تحمل  یک سوم مدت مجازات به پیشنهاد دادستان دادستان یا قاضی اجرای احکام با رعایت شرایط زیر حکم بنابراین آزادی مشروط در قالب حکم صادر می شود به آزادی مشروط را صادر کند چون حبس ابد فاقد مدت و مادام العمر است و استفاده از آزادی مشروط  متصور نیست.

الف:محکوم در مدت اجرای مجازات همواره از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهد.

ب:حالات محکوم نشان دهد که پس از آزادی دیگر مرتکب جرمی نمی شود.

ج:به تشخیص دادگاه محکوم  تا آنجا که استطاعت دارد ضرر و زیان مورد حکم  یا مورد موافقت مدعی خصوص را بپردازد یا قراری برای پرداخت ترتیب دهد.

د: محکوم پیش از آن از آزادی مشروط استفاده نکرده باشد.

مطابق ماده ۶۱ قانون مجازات اسلامی هرگاه محکوم در مدت آزادی مشروط بدون عذر موجه از دستورهای دادگاه تبعیت نکند برای بار اول یک تا دوسال به مدت آزادی مشروط وی افزوده میشودو در صورت تکرار یا ارتکاب یکی از جرایم عمدی موجب حد قصاص یا دیه و تعزیر تا درجه هفت علاوه بر مجازات جرم جدید باقیماندهمحکومیت نیز به اجرا در می آید در غیر اینصورت آزادی او قطعی می شود.

مشاوره حقوقی در رابطه با آزادی مشروط

به دلیل جوانب متعدد و گاهاً پیچیده در این موارد لطفا قبل از هرگونه اقدامی اطلاعات کامل را در این خصوص کسب نمایید.گروه حقوقی اساتید مهر ایرانیان با کادری از بهترین وکلا و مشاورین حقوقی تا رفع کامل این مشکل در کنار شما خواهند بود. با ما تماس بگیرید و در این زمینه یا موارد مشابه مشاوره حقوقی آنلاین فوری یا مشاوره حقوقی رایگان  بگیرید. 

ettelaat

فهرست
Call Now Button